wojtek641 | 2009-10-18 22:35:47Witam wszystkich. Jeżdżę na crossówce, ale coraz bardziej przeszkadza mi pochylona pozycja. Dlatego myślę o kupnie nowego roweru. Na zdjęciach podobają mi się cruisery, zwłaszcza firmy Schwinn, ale nigdy na czymś takim nie siedziałem. Czy ktos z forumowiczów jeździ na takim sprzęcie i może podzielić się doświadczeniem? Ciekawi mnie zwłaszcza, czy da się na takim rowerze jeździć po leśnych duktach, czy wyłącznie po asfalcie, i jak długie trasy można robić. cytuj |
Motobike | 2010-01-21 10:30:03Ja jeżdżę na cruiserze shwinna ale trochę bardziej terenowym:)shwinn rocket 88. Wersje szosowe są z tego co się orientuje w sklepach wschodniej Warszawy niestety niedostępne:(
Ale szczerze mówiąc nachodzi mnie chęć na zbudowanie cruisera we własnym zakresie.Od podstaw
Kiedyś przerobiłem stalowego srebrnego gianta 28' cali na cruisera-udało mi się dorwać kierownice, która była jak połowa krążka hula hop i do tego zaj.....te siodło ze sprężynami.
Z napędu singlowego zmieniłem na kilka przerzutek z tyłu.
Efekt był taki, że jak się na nim jechało z sakwami na tylnym bagarzniku w takiej wyprostowanej pozycji to nie było osoby, która by się nie odwróciła.
Jechałem po czteropasmowej ulicy i kierowca autobusu jadąc z naprzeciwka tak się na mnie gapił, że nawet jak przejechał miejsce w którym się mineliśmy to się odwrucił i obserwował jeszcze przez dobre 60 metrów ha ha ha-miałem wtedy niezłe śmiechy- myślałem. Patrz jak jedziesz!
cytuj |