| malaqe | 2009-08-28 18:08:07jest sens wydawac wiecej kasy na rower z dwoma amortyzorami czy lepiej kupic z jednym?cytuj |
czaro | 2009-08-29 09:24:41cześć. zależy gdzie będziesz jeździć. jak po szosie to Ci full jest nie potrzebny. całkowita amortyzacja przydaje się tylko w arcytrudnym terenie... na lżejszych trasach pochłania tylko energię rowerzysty... i tu rozwiazaniem są amortyzatory z blokada skoku. na asfalcie blokujesz żeby jazda była bardziej wydajna a gdy potrzebujesz amortyzacji to zwalniasz blokadę. pozdrawiam cytuj |
Motobike | 2010-01-21 11:41:19Jak rower aluminiowy to tylko z tylnym damperem i czterema zawiasami, dla mnie- największa swoboda przemieszczania się i mniej zbitych tylnych dętek.W innym wypadku to rama CRMO- dobre tłumienie. Do prędkości i jazdy na czas z pewnością sztywny może być aluminiowy lub stalowy,albo ze stalowymi z dodatkami. Ja preferuję styl enduro i polecam rozwiązania stosowane w rowerach decathlon jeśli chodzi stosunek cena do jakość to są dobrze postrzegane te konstrukcje czterozawiasowe nawet przez testerów z dobrych poczytnych Polskich magazynów rowerowych. sprawdź sam.
Ps.
Zależy od stylu, jakiego szukasz i od okolic miejsca w którym mieszkasz- czy daje ci możliwość wykorzystania sprzętu jaki chcesz zakupić?
Sprecyzuj pytanie dodając informacje na temat:
Jakie obecnie rowery cię interesują?
Na jakim (jeździłaś, jeździłeś) do tej pory?
Jaki teren znajduje się w okolicach twojego domu-czyli tam gdzi będziesz się przemieszczać
Może coś na allegro dla Ciebie znajdziemy.:)
Pozdro
Ps. Ważne jest żebyś we własnym zakresie zdecydował, że acha mam 3000 zł kupuję z tylnym dumperem.
Mam około 1500- 2000 zł- kupuję tylko sztywniaka z dobrym przednim amorkiem.
Bo jeśli chcesz jeździć na rowerze często i w różnych warunkach pogodowych to lepiej nie kupowac roweru-sprężynówki za cenę ok:800 zł- no chyba że potrzebujesz tego roweru do spokojnej rekreacyjnej jazdy. cytuj |