tomo72 | 2007-10-01 17:56:40piękna maszyna, pytanie = ileż to będzie kosztować? (czasami wkurza mnie ten cały szpej, może warto przesiąść sie na singlowy napęd)cytuj |
MCSubi | 2007-10-01 19:53:18hmm... wrażenia ciekawe, chociaż ja zrobiłem sobie ostre szosowe. Z czasem okazało się, że znakomicie sprawuje się w podwrocławskim tzw. terenie (pomimo opon 25*622).
Ale w singlu też jest, jak to ująłeś, wkurzający szpej - np. konieczność częstego napinania łańcucha.cytuj |
| tomo72 | 2007-10-03 21:38:45w tym krossie jest mimośrodowy suport - myślę, że to załatwia problem naciągania łańcuchacytuj |
MCSubi | 2007-10-04 12:12:50 > w tym krossie jest mimośrodowy suport - myślę, że to załatwia problem naciągania łańcucha
Myślałem raczej o tym, że trzeba to robić często.Ww trudnych warunkach dosłownie codziennie. Inaczej spada łańcuch, a to tragedia w ostrym. Oczywiście, jeżdżąc po płaskiej szosie ze 200 km do naciągania można przejechać.
Ale i tak warto!cytuj |
destro | 2007-10-05 23:33:55...może warto przesiąść sie na singlowy napęd...
ja zrobilem singla ze starych klamotow, stalowa rama, sztywny widelec, prosta kiera, cantilevery i naped 38 - 18 (wolnobieg) mozna zawsze gdzies na spokojnie podskoczyc i nie ''strach'' zostawic go pod sklepem.
pozdrawiam
cytuj |
| MCSubi | 2007-10-06 12:49:28A jednak wolnobieg to zupełnie coś innego niż ostre koło. cytuj |
omega | 2007-10-07 23:16:29Hmm...rower fajny ale mam jedno podstawowe zastrzeżenie-co mi po tym że oglądam rower który na 99 % nie będzie dostępny w handlu,ani nawet wyprodukowany w większej ilości niż ta jedna sztuka prezentowana na targach.Bo tajemnicą nie jest wcale że nasz"POTENTAT ROWEROWY" Kross ma coraz większe potknięcia i już w tym sezonie gro modeli rowerów nie zobaczyło światła dziennego i pozostało w fazie prototypów...smutne ale prawdziwe ...samo życie.......cytuj |
| szymir | 2008-01-24 21:51:46Hmm, tak w zasadzie to do czego mógłby ten Krossik służyć?cytuj |
destro | 2008-01-25 00:02:11Do zabawy, do swietnej zabawy np w cieple wieczory, wiosna i lato juz blisko :D
http://www.fixedgeargallery.com/ Pozdro...cytuj |
| szymir | 2008-01-25 19:17:25A ja zawsze myślałem że każdy rower do tego służy (no może poza rikszami i trenażerami :P).cytuj |
arkady36 | 2010-03-04 11:45:36 > A jednak wolnobieg to zupełnie coś innego niż ostre koło.
....ja godzę ten dysonans od lat : w trudnych jesienno - zimowych warunkach ostre , a pozostałe pory singiel na wolnobiegu ... oczywiście mam dwa osobne rowery i w czasie gdy jeden jest używany na drugim szykuję się do "sezonu" . Napinanie łańcucha przy ostrym - potwierdzam jako duży problem, zwłaszcza zimą, gdzie dochodzi dodatkowo szybsze zużycie przy niekiedy sporych przeciążeniach, ja preferuję od jakiegoś czasu dociśnięcie łańcucha rolką z haku przerzutki { nie napięcie ! }, co w sumie nie uwłacza aż tak godności ostrego { zwłaszcza w warunkach rzeczywiście trudnych }... pozdrawiam wszystkich mających podobne dylematy, a z nowinek polecam haki horyzontalne z systemem ASP http://www.fireeye-bike.com/odds_asp.htm -- może to jest krok w przyszłość ostrego i singla na wolnobiegu ?cytuj |
arkady36 | 2010-03-04 11:59:28 > > A jednak wolnobieg to zupełnie coś innego niż ostre koło.
>
>
> ....ja
> godzę ten dysonans od lat : w trudnych jesienno - zimowych warunkach ostre , a pozostałe pory
> singiel na wolnobiegu ... oczywiście mam dwa osobne rowery i w czasie gdy jeden jest używany na
> drugim szykuję się do "sezonu" . Napinanie łańcucha przy ostrym - potwierdzam jako
> duży problem, zwłaszcza zimą, gdzie dochodzi dodatkowo szybsze zużycie przy niekiedy sporych
> przeciążeniach, ja preferuję od jakiegoś czasu dociśnięcie łańcucha rolką z haku przerzutki {
> nie napięcie ! }, co w sumie nie uwłacza aż tak godności ostrego { zwłaszcza w warunkach
> rzeczywiście trudnych }... pozdrawiam wszystkich mających podobne dylematy, a z nowinek polecam
> haki horyzontalne z systemem ASP http://www.fireeye-bike.com/odds_asp.htm -- może to jest krok
> w przyszłość ostrego i singla na wolnobiegu ? ... lub system tylnych haków regulowanych jak np. http://www.konaworld.com/images/bikes/lrg/bass.jpg cytuj |